Ruby Saw: Csak két lépés a kertváros & A pillangó öröksége

Sziasztok!

Ezennel véget ért a Ruby Saw hónap. Elképzelni sem mertem először, hogy tényleg lesz lehetőségem akár csak egy könyvet is elolvasni, nemhogy ötöt, és a két kiegészítő novellát. Így most ezzel a két novellával zárnám is a sort.


Elsőként a Csak két lépés a kertvárost olvastam. Nagyon tetszett, hogy összeértek a szálak a Csak két lépés Észak és a Kertvárosi pletykával. Jó volt megtudni, hogy mi lett Whisper Lane sorsa, miután Cordelia lelepleződött, illetve hogyan alakult Queen és Alex kapcsolata. Ráadásul, hogy mindebbe belekerült Hadley és az Ezredes is, külön öröm volt. Szívesen olvasnék még a két családról, bővebben megtudni miként alakult az életük a kertvárosban, egymás szomszédságában és a pletykák körében. És vajon mit szóltak Hadley könyvéhez a környéken, elhiszik-e, vagy csak kitalációnak gondolják? Esetleg tovább szövik az ott történteket, kiszínezik kicsit, vagy elfogadják, hogy úgy volt és kész?


A pillangó örökségében Liv és Hiro gyermeke, Lily szemszögéből olvashatunk. A lassan felnőtt lány első szerelme kerül középpontba, de mellette persze a szülei is nagy szerepet kapnak, és hogy még mindig mennyire szeretik egymást. Kicsit mindenkit visszahoz a történet, hogy miként élnek évekkel később, mi lett velük a majd húsz év alatt. Lilyn keresztül megismerhetjük Hiro szüleit is, akikről semmit nem lehetett olvasni a Liv Jackson életeiben, de így kicsit betekintést nyerhetünk honnan származik ez a szuper pasi.

Összességében nagyon tetszett mindegyik történet! Ugye egyről nem készült bejegyzés, az pedig a Gázt neki, Chiara!, ugyanis ezt még az év első felében beszereztem, és elolvastam, akárcsak a novelláját, és meg kell mondjam, azt is nagyon szerettem. Kíváncsian várom, hogy milyen történetekkel lep majd meg minket Ruby Saw! Bátran ajánlom mindenkinek, hogy szerezzétek be a könyveit, hiszen a romantika rajongók is megtalálhatják a nekik tetszőt, akárcsak akik egy kis izgalomra várnak. Méghozzá olyan témákat dolgoz fel a könyveiben, amik nem épp hétköznapiak, végig fenntartják az érdeklődésünket, és utána úgy érezhetjük, hogy erről még többet szeretnénk tudni.

Azt hiszem, ha kedvencet kellene választanom, akkor a rázós könyvek közül az Inferno lenne az elsőszámú, míg a romantikus történetekből a Gázt neki, Chiara! Talán azért is, mert gyerekkoromat nagyon meghatározta a Forma-1, nyáron a vasárnapi ebéd után ültünk be a futamokat megnézni, és csak utána mentünk az udvarra ki játszani.

Ha esetleg kíváncsiak vagyok, kikről lettek mintázva a könyvekben a szereplők, nézzetek be Ruby oldalára, itt mindenkit összegyűjtött. Nekem személyes kedvencem Alex Austin, akit Keanu Reeves ihletett.

És akkor a hónap lezárásaként hoztam egy mini kvízt. Minden könyvből láthattok egy idézetet, annyi a dolgotok, hogy kitaláljátok, melyik történetben szerepelt. Jó játékot hozzá!

Köszönöm, hogy elolvastátok,

Szandra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése